avicenna

Company,
spol. s r.o.

herbální přípravky

e-mail: @

Kalendář starších aktualit

< leden 2008 >
PoÚtStČtSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Čtvrtek, 10.01.08

Zahraniční kuchyně a děti

kuchyne-avicenna

Dopřát dětem na prázdninách v cizině, aby okusily tamní kulinářské speciality, je podle odborníků možné. Rodiče by ale měli pečlivě vybírat, aby nezpůsobili dítěti zdravotní problémy. Nutriční terapeutka Jitka Tomešová ČTK řekla, že při rozumném zkoušení nových a nezvyklých pokrmů nehrozí dospělým téměř žádný problém, u dětí to ale je jinak.

pokračování článku »

Kyselina listová chrání před mrtvicí

listy-avicenna

Výzkumy ukazují, že pravidelná konzumace kyseliny listové snižuje riziko vzniku mozkové mrtvice. Dietologové doporučili britské vládě, aby schválila její přidávání do průmyslově vyráběné mouky.

pokračování článku »

Jedno jablko denně chrání před rakovinou

jablko-avicenna

Jedno zkonzumované jablko denně může lidi ochránit před rakovinou. Výsledky vědeckého výzkumu publikované v časopisu Annals of Oncology plně potvrzují pravdu staré lidové moudrosti "Kousek jablíčka, krve kapička". Na výzkumu se podíleli vědci z několika italských institutů v Římě, Neapoli, Janově a Avianu a z francouzské Agentury pro výzkum rakoviny v Lyonu. Informovala o tom agentura ANSA.

pokračování článku »

Osteoporóze diety nesvědčí

osteo-avicenna

Správná strava je při osteoporóze neboli při řídnutí kostí hmoty jedním z nejdůležitějších faktorů ovlivňujících úspěch léčby. Je důležité, aby obsahovala dostatek bílkovin a také dostatek kalorií. Při mnoha zdravotních problémech lékaři doporučují pacientům, aby zhubli. Neplatí to však lidi s osteoporózou. V tomto případě může být nízká hmotnost spíše na závadu, některé diety dokonce riziko osteoporózy zvyšují, uvádí to internetové stránky www.osteoporoza.cz.

pokračování článku »

Navždy štíhlou linii

linie-avicenna

Cesta k trvalé štíhlosti vede přes změnu ve stravovacích návycích, a to nám často vůbec nepřipadá lehké, neboť jídlo znamená víc než jen nejkratší cestu od talíře k ústům.

pokračování článku »

Rostliny v domácnosti

rostliny-avicenna

Nejen v obývacím pokoji, ale i ve všech dalších místnostech, balkony a terasy nevyjímaje, je třeba dobře zvážit i umístění a druhy pokojových rostlin. Zřejmě neexistuje domácnost, jejíž součástí by nebyl vlastní malý kousek přírody. Rostliny zpříjemňují interiér a zvlhčují vzduch.

pokračování článku »

Vysoký krevní tlak je tikající bomba

tlak-avicenna

Vysoký krevní tlak se v celém světě začíná vymykat kontrole. Počet lidí trpících touto chorobou stoupá a během dvaceti let by mohl překročit jednu miliardu, varují experti. Již dnes je každý čtvrtý dospělý obyvatel postižen hypertenzí, která zvyšuje riziko srdečních onemocnění, mozkové mrtvice i smrti.

pokračování článku »

Jak zvládat stres v práci

stres-avicenna

Mnoho lidí, kteří jsou v práci stresovaní, zároveň cítí bezmoc s tím cokoli udělat. Často sami sebe přesvědčují o tom, že stres k jejich práci patří a že by se s ním měli být schopni vyrovnat. Avšak existují možnosti, jak pracovní stres zvládnout.

pokračování článku »

Kolik bychom měli vypít tekutin?

tekutina-avicenna

Co hrdlo ráčí, nebo je vhodnější řídit se pravidlem "všeho s mírou"? Obecně platná odpověď neexistuje, byť obvykle se jako základní potřeba uvádí objem mezi 1,5 až 2 litry.

pokračování článku »

Suché oči

oko-avicenna

Nedostatečné zvlhčení očí a abnormální nedostatek tekutiny v oční spojivce. Lidé, kteří trpí tímto onemocněním si často stěžují na pálení a svědění očí. Suché oči jsou časté u lidí, kteří nosí kontaktní čočky a též se objevuje u onemocnění, které způsobují zjizvení rohovky, u Sjogrenova syndomu, hepatitidy (infekčního zánětu jater) apři užívání určitých léků.

pokračování článku »

Hledání

Aktuality

Přečtěte si

Nové články

Mobil má na sobě více bakterií než průměrné záchodové prkénko

O nevalné hygieně mobilních telefonů bylo již napsáno mnohé. Problémem se začali zabývat i samotní výrobci. Podle nejnovější studie je navíc na nebezpečné bakterie ...

Odvykání kouření pomáhá i cvičení

Chcete přestat kouřit? Jděte do tělocvičny, radí ve své studii American College of Chest Physicians, o níž informuje agentura Reuters. Vědci zjistili, že u kuřáků, ...

Funkční změny zdravotního stavu

Jde o výskyt rozličných krátkodobých i dlouhodobých zdravotních obtíží a nemocí dnešních občanů, které jsou vyvolávány nepříznivými životními a pracovními podmínkami a projevují se ...

Hubnutí přirozenou cestou

Od Cambridge po Beverly Hills existují módní diety pro každé roční období a pro každé geografické místo, avšak pokud chcete zhubnout a dlouhodobě si ...

Naše nová technologie v řízení provozu 2

semafor ...

Prevence poruch příjmu potravy

Můžeme své děti nějak ochránit před mentální anorexií a bulímií? Lze poruchám příjmu potravy nějak předcházet? ...

Potraviny podporující střevní peristaltiku

Motorika tlustého střeva se normalizuje a zlepšuje, když do jídelníčku zařadíme dostatečné množství potravin bohatých na vlákniny - zeleninu a ovoce, celé kroupy Taková ...