Skladba stravy a tloustnutí

hubnuti-avicenna

Pomocí ultramoderních přístrojů můžeme přesně zjistit, které potraviny jsou lipolytické (uvolňují tuk) a které lipogenní (tvoří tuk). Proto je zeštíhlování vlastně úplně jednoduché. Člověk se musí jen vyvarovat těch potravin, které způsobují tlouštku a na stůl přinést jen ty, po kterých zůstaneme štíhlí.

Přírodní potraviny patří do skupiny těch, které zeštíhlují. Proti tomu platí pravidlo, že prakticky všichni lidé získávají nadváhu a tloustnou z průmyslově upravovaných potravin, jako jsou například hranolky, salámy, koláče nebo slazené nápoje, jako třeba kola.

Z potravin v přírodním stavu se zpravidla netloustne, jezme jich tedy více než těch průmyslově zpracovaných.

Co tedy jíst?

Tloustneme po těchto potravinách:

Tyto potraviny zeštíhlují:

Zdroj: Doktorka.cz - Klaus Oberbeil - 100 tipů, jak omládnout, nakladatelství Computer pressK