Ztráta chuti k jídlu

jídlo

Ztráta chuti k jídlu je příznakem narušeného trávení. Je běžným projevem rozličných stavů, při kterých je snížena vitalita organismu. Vzniká následkem nedostatečné aktivity žaludku a snížené sekrece žaludečních šťáv. Příčinou může být stres, nervové poruchy, emocionální rozrušení, těžké pracovní podmínky i celková onemocnění organismu. Existují potraviny, které povzbuzují apetit.

Pomeranče:

Stimulují produkci trávicích enzymů, zlepšují trávení a podporují apetit. Doporučuje se 1-2 pomeranče denně.

Kyselé grepy:

Tonizují žaludek a zvyšují chuť k jídlu.

Jablka:

Podporují produkci enzymu pepsinu v žaludku, který se podílí na štěpení bílkovin.

Česnek:

Má speciální schopnost podporovat trávení a chuť k jídlu. Velmi užitečná je česneková polévka. 4 stroužky syrového česneku se povaří v šálku vody. Zesílit účinek této polévky lze přidáním šťávy z půlky citronu. Užívá se dvakrát denně.

Zázvor:

Přibližně pět gramů zázvoru se namele a smíchá s trochou soli. Užívá se jedenkrát denně pro podporu chuti k jídlu.

Zdroj: Doktorka.cz - H.K Bakhru - Domácí léky