Chřipka aktuálně

Chřipka

V posledních letech se s každou blížící se zimou zároveň zas a znova blíží i situace, kterou charakterizovaly oficiální zprávy slovy: Počet respiračních onemocnění se v Praze zvýšil natolik, že je na hranici epidemie.

U školní mládeže narostl počet onemocnění dokonce o 50 %. Epidemie se pak dostavila. Dokonce plošná. Na celém našem území. Důsledky znáte. Odborníci klasifikovali situaci jako vážnou. A my, o něž chřipka ani nezavadila po celou dobu, kdy se makrobioticky stravujeme, jsme si říkali: "Vida. A to už se několik let lidé cpou pomeranči, mandarínkami, vitaminy, minerály, multivitaminy a multivitaminominerály. (Možná že kdoví čím ještě ostatním, zaručeně přírodním a účinným)".

Příčiny chřipky, netkví s existenci virů, ale v tom, že lidé špatně žijí a jedí a vytvoří s vnitřní prostředí, do kterého viry (i bakterie a všechny další mikroorganismy) rády vniknou a rády se tam množí. Protože prostě pro sebe našli tu nejvhodnější půdu. Claude Bernard; nejvýznačnější vědec konec minulého století, zakladatel moderní fyziologie, této půdě říkal teren A vyslovil i ověřil tisíce let starou pravdu, že: "Bakterie a viry nejsou nic. Terén je vše." Škoda, že moderní medicína na Claudy Bernardy hbitě zapomíná, když má možnost se blýsknout vysokou technikou a pohodlně pilulkovou léčbou. O odměnách z pokladen podniků farmaceutického průmyslu ani nemluvě. V USA je veřejně známo a publikováno, že těmi malými odměnami (malou korupcí) jsou prázdniny na Bahamech pro celou rodinu lékaře, propagujícího pilulky. A těm většími odměnami jsou malé soukromé jachty jako dar pro podobně léčící lékaře a pro jejich milenky. Tolik americké zdroje informací.

Z našeho nepilulkového hlediska jen stručně. Pravým viníkem chřipky a všech respiračních chorob jsou jednoduché cukry (cukr řepný třtinový, ovocný, mléčný, med). Dále zahleňující potraviny (mléko mléčné výrobky; bílá mouka a výrobky z ní). A přesolená strava, která cukrům, sladkým mléčným výrobků a k bílému (hlavně sladkému pečivu) přitahuje.

Je však i mnoho dalších viníků: slazené nápoje ve školních jídelnách. Automaty se sladkostmi a sladkými nápoji na chodbách škol. Od rodičů peníze na svačinu místo zdravé zeleninové svačiny v sáčku sebou. Děti si za peníze samozřejmě vždy koupí jen to nejhorší čokoládu nebo bonbony nebo sladké mražené krémy a podobně decimující pochoutky. Další viník: ten, kdo schválil mléčné svačiny ve školách aniž vzal v potaz celosvětově známé výzkumy, že to je strav přinášející jen a jen zvýšení nemocnosti. Není divu, že nejvyšší procento onemocnění chřipkou je v poslední době zaznamenáváno u školní mládeže.

Ještě viník nikoliv nejmenší: skutečnost, že děti doma nemají rány a večer dobrou vařenou stravu s dostatkem obilných kaší a hlavně: dostatkem zeleniny. Oslabený imunitní systém a znečištěný a zahleněný organismus pak v zoufalé sebeobraně udělá jen to jedině možné: snaží se občas všechny v těle obsažené škodliviny vysmrkat, vykašlat, vyslzet, vypotit, spálit formou horečky nebo dlouhodobé teploty. A když se to dostatečně nepovede, podlehne chřipce nebo tak zvanému virovému onemocnění. Mastné kyseliny ve formě hlenu v dutinách, v průduškách i jinde jsou totiž luxusním hotelem pro viry všeho druhu.

Co dělat. Člověk běžného typu je asi nepoučitelný. A reklama, byť škodící, je schopna ho stáhnout i do pekel. Pokud to je jen peklo respiračních onemocnění, není to to nejhorší. Stejné cesty totiž vedou i do pekel mnohem pekelnějších -a pro pojišťovny podstatně dražších. Zahlenění organismu a jeho dlouhodobější překyselování cukrem, vejci, masem, výrobky z bílé mouky a dalšími potravinami se podílí na všech chorobách včetně rakoviny.

Zdroj: Doktorka.cz- Jarmila Průchová, Jaroslav Průcha - Úplně nový pohled na svět

Přípravky proti chřipce

Noni

Noni
koupit!

Tinospora

tinospora
koupit!

Camellia

Tulasi
koupit!